Dagens låt

Jag har inget vidare blogg-material idag men dagens blir det alltid!
 Idag blir det en låt som sedan första gången jag hörde den alltid får mig att tänka på när jag och min kära vän Nina bodde ihop i en sunkig lägenhet i Varberga.  Jag tycker att titeln på ett härligt sätt sammanfattar hela våran sammanboende existens. Florence Valentin med Upp på sociala, Ner på systemet!


Dagens låt

Jag min gamla bakåtsträvare! Tänkte jag när jag gick igenom mina dagens. Jag gillar faktiskt en den ny (-are) musik, har ju haft med t.ex EODM och Gutter twins (den låten är t.o.m. från i år!) men för fan kids, det VAR bättre förr. Därför blir det idag Dolly Parton!
  Dolly är en sjukt produktiv låtskriverska, spektakulär sångerska och jädrigt vass på att spela banjo.  Dessutom är hon upphovskvinna till mitt favoritcitat, det finns olika varianter på det men jag tror att hon ursprunligen sa "You'd be surprised how much it costs to look this cheap!"
  Dagens visdomsord samt låt från Dolly Parton alltså, det blir förstås en av hennes absolut bästa; Travellin' man!



Ska du prata så drar jag igång stereon

Jag (vilar på sängen, uttråkad): Vad snygg du är! Vill du komma hit och hångla?
Jonas (frånvarande): vaa..?
Jag: vill du hångla?
Jonas: nää. (återgår till försöka få på tv-spelet som inte vill funka)

Somliga straffar gud direkt

Jag har haft huvudvärk sen igår. Känner även att en liten men naggande god feber har krypit på. Bara för att jag skröt om hur frisk jag är igår förstås, jaaaag blir aldrig sjuk jaaaag inte. Så jag är hemma från jobbet förstås men har så jävla svårt att ta det lugnt. Jag kan inte bara vara hemma utan att göra något, känns så dåligt att vara ledig en hel dag utan att få nåt gjort. Nu är jag ju inte ledig utan sjuk, men jag har samma känsla ändå.  Har städat lite, ringt ett par samtal, mailat några mail. Är dödstrött och har ont i huvudet men håller samtidigt på att krypa ur skinnet för att jag känner att jag måste röra på mig. Ligger i sängen nu för att Jonas sa åt mig att jag inte ska göra massa grejer när jag är sjuk utan borde vila. Har han ju rätt i. Ska vila en stund och mår jag inte sämre sen ska jag gå en promenad och uträtta några ärenden.
 
   Jonte har varit hos polisen idag för första steget i den fantastiskt omfattande process som gäller pass och arbetsvisum inför Dead Mans USA-turné i vår. Han bröt ihop lite smått här på förmiddagen och jag förstår honom, så jävla mycket krångel och papper och skit. Han måste ÅKA till amerikanska ambassaden i stockholm. Känns sjukt onödigt. Men det ordnar sig hoppas vi, hoppas dom inte får reda på att hans flickväns gammelmorfar var kommunist, då släpper dom nog inte in honom!

Dagens låt

Idag blir den en Kisslåt! För att jag älskar Kiss förstås. Ja vem älskar inte dom.  Det blir Alive!-versionen av min Kissfavorit Strutter, för den är bättre än studioversionen. Alive! kan ju för övrigt vara en av de bästa live-inspelningarna någonsin!


tjofaderittan som gunnar skulle ha sagt.

Nu är vi sams igen. Det blir vi ju alltid. Jag har varit och druckit ett par öl med Mia och Rasberg på ollan och har nu glatt salongsberusad tillagat magnifika lammfärsbiffar med ugnsgratinerade grönsaker (färsk sparris, kronärtskocka, zucchini och lite annat).  Jag lagar fantastisk mat. Jag måste bli kock, jag är skyldig världen det. 
  Jag lovade ju mer bilder. Jag är kass på att ta bilder. Men här är iaf Mia och Rase på ollan.


Suck.

Jag följde inte med och fiskade för vi blev osams. Jag kan utan vidare omsvep säga att jag tycker att Jonas är en stor jävla idiot just nu.
  Jag har gått en lång argpromenad (stamp stamp), och handlat mat på Maxi, det blev förbannat dyrt fast det är så billigt där.  Fattar inte varför det ska vara så jävla dyrt med bra, god och nyttig mat. Jag skulle ju kunna äta äcklig skit som snabbmakaroner och falukorv, då skulle det ju bli billigt men jag vägrar stoppa i mig sånt.  Jag äter mest  rent kött, fisk och grönsaker och om man dessutom vill ha ekologiskt och minsta möjliga mån tillsatser så drar det i väg kan jag säga. Men jag väljer ändå att lägga pengar på det, det är värt det i längden. 
  Nu ska jag göra mig i ordning och kontakta Rasberg om ölintag lite senare. ses.

God morgon!

SItter och käkar frukost och kom att tänka på att jag itne varit sjuk nån gång i år. och knappt nån gång förra året heller tror jag. Vet ni vad det beror på? Träning. Alltså inte att jag tränat på att inte vara sjuk utan  styrketräning, joggning, cykling, promenering, yoga o.s.v. Med risk för att låta som en fanatiker, träning är det bästa som finns. Man blir pigg, man får massor av energi, man blir inte sjuk. Man blir dessutom snygg. Det här vet ni förstås redan, bara en reflektion på morgonkvisten.
  Nu ska jag försöka hinna med lite pyssel här hemma och yoga innan vi drar till skogs. Ikväll blir det  öl med Mia och rasberg. Fan snart måste jag börja skriva lite roliga och intressanta grejer i den här bloggen, hoppas  det händer nåt sjukt kul idag som jag kan göra mig lustig över här ikväll. Hoppas jävligt mycket på att se ett vilt djur (förutom lax) i skogen. En björn vore coolt. Det är bara det att det inte finns björn här. Älg känns mer troligt. Det är inte älgjakt nu va? Då går jag inte ut i skogen det ska jag säga er. Tjaba!

Dagens låt

Är Poison Ivy med The Coasters. Låten är skriven av Jerry Leiber och Mike Stoller (som även skrev låtar åt Elvis) och dom killarna visste vad dom gjorde. Lines som "She's pretty as a daisy but look out man she's crazy" är anledningen till att gammal ändå är äldst. Enjoy!


Denna dagen ett liv

Hej kex! Jag glömde visst att blogga igår igen, det är det där med att jobba kväll, alla rutiner blir ju upp och ner.  Idag har jag jobbat som vanligt, styrketränat på friskan, kutat runt på stan som en iller och försökt komma ihåg alla grejer jag behövde köpa såsom peeling, lampkontakt och spik sedan slingat håret på syrran (blev fint) samtidigt som jag lagade grönsaker i ugn och fläskkotlett (blev gott), jävlar vad jag multi-taskar! 
 Såg just att jag fått sålt skorna på tradera för 205 spänn, det var ju bra och ironiskt att jag samma dag fick 2 par skor på posten som jag beställt. Då kände jag mig lite som en idiot. Från och med nu; ett par in, ett par ut.
  Imorrn är jag äntligen ledig, då ska jag och Jonas dra till kilsbergen med Hasse och Wille och fiska, grilla och gå en lång jävla stärkande promenad i skogen som man brukar säga.  Om vi får fisk, är det nån som vill ha då, för vi har redan 3 laxar i frysen?
 Nu ska jag vika lite tvätt men först ska jag lägga upp dagens samt en efterfrågad bild på min nya hårlängd. Måste börja ta mer bilder att lägga upp överlag känner jag, det är nog roligare än att läsa mitt dravel.
 

Dagens

Dagens humör är dåligt. Dagens låt är Holiday in cambodia med Dead Kennedys. På återseende.


Svara?

Är det nån som vet om man kan svara på kommentarer? Tell me i så fall. Jag svarar här så länge (till Jennie och Nina) ; Jag har gått omkring osminkad med håret i en lilla my -knut på huvudet i tre dagar för jag pallar inte hålla på med sånt där  dagligen (vara sjukt snygg alltså) , men när jag orkat tvätta håret och kamma mig lovar jag att lägga upp en bild på min nya do.
  Fett skönt att få en extra timme i natt len! Får inte glömma ställa tillbaka klockan nu, vore så jävla tråkigt att börja jobba en timme för tidigt. Godnatt kompis!

Nähä jaha

Nu har jag käkat lunch på Jensens med Jonas, gett honom en försenad present i form av en skitsnygg jacka samt okynnesshoppat lite random kläder och prylar till mig själv.  Skönt att varva ner nu då..Nä! Ska tillbaka till jobbet och jobba till nio, sen får vi se om jag orkar åka till anders och dricka ölen, eller om jag åker hem och sysselsätter mig med att göra olika typer av smoothies vilket är ett av mina största intressen sen jag fick min magic bullet av Jonte ponny. Rekommenderar frusen mango + mjölk. Det är det mest spännande jag har att bjuda på idag. Ska jobba imorrn kl 8.45 så smoothie känns på nåt sätt bättre än öl. Tråkigt!

Slänger upp en dagens innan jag går; Blondie med X-offender!


Nämen hörni!

Jag har ju inte bloggat sen i torsdags! Inte ens dagens låt. Vilken skam. Har jobbat kväll och helg, det blir ju inte så mycket annat då. Jag jobbar nu faktiskt. Det ringer inte så mycket så jag sitter mest och läser bloggar. Hähä.  Snart ska jag gå ut på stan och köpa en jacka till jonas i försenad present och käka lunch nånstans. Slutar kl 21 ikväll, oh happy day!
  Lovar att skriva nåt kul imorrn. Oj vilken press!

Torsdag

Nämen hej på er ungdomar. Idag är min enda lediga dag denna vecka, tungt att jobba helg tycker jag.  Speciellt söndagar, älskar lediga söndagmornar. Jag och Jonas brukar köpa massa goda prylar och tända ljus sen äter vi frukost i flera timmar och kollar på nyhetsmorgon. Det är väldigt sällan det är värt det att förstöra en söndagsmorgon med att vara bakis.
  Men som sagt, min enda lediga dag vilket betyder att jag ska göra 3456 saker (eller slappa och njuta av att vara ledig?), ska hänga upp tvätten nu sen ska jag åka till Ikea med farset och syrret.
 

Nu är det klippt

Underbar buskisrubrik tycker jag själv. Lisa har varit här och  klippt av mitt långa hår, känns fantastiskt bra. Det är så himla skönt att förändra sig tycker jag, även om det bara är till det yttre så kan det kännas som mer. Som en ritual nästan.
  Jonas åkte till Mossan så att jag och Lisa fick ha syjunta (läs: skvallra) ifred. Det är viktigt att att ha syjunta (läs:skvallra) ibland, det är ett kvinnligt basbehov.  Vi pratade förstås om viktiga saker också, och så åt vi bullar. Det kallar jag kvalitetssyjunta!
  Sydde gjorde vi inte, om nån undrade.


Dagens låt är en låt som jag ibland brukar kalla världens bästa låt. Det kallar jag ibland andra låtar också, men den här har jag nog kallat det flest gånger. The Stooges - Search and Destroy!




Rubrik Schmubrik

Jag mådde dåligt på jobbet idag.  Som att jag var på väg att bli sjuk . Sen gick jag och tränade, det säger ju folk att man inte ska när man är sjuk, men jag kunde fan inte låta bli. Det skriver jag såklart enbart för att skryta om hur duktig jag är som tränar hela tiden. Fast jag är sjuk. Haha!  Det är ju inte duktigt! det är ju idiotisk. Jag vet inte varför, men jag vet att det är farligt att träna när man mår dåligt så det är ju bara rätt åt mig om jag vaknar och är smällsjuk imorrn. Så går det när man skryter!
    Nu ska jag städa lite här för sen kommer Lisa och då ska vi ha syjunta. Fan jag har glömt att köpa garn kom jag på nu. Hej!

tjaba

Idag har jag jobbat kväll, det hatar jag för det blir liksom inte av att man gör nåt innan man börjar. Man väntar mest på att börja jobba. Jag gjorde lite yoga och diskade, sen satt jag mest och läste bloggar. När man börjar 13.45 borde man hinna få nåt mer vettigt gjort. Haha. Kom att tänka på nu att när jag jobbade 9 to 5 så ville jag ha ett jobb med mer flexibla arbetstider och nu när jag har det längtar jag tillbaka till 9 to 5. Tänk bara, ALDRIG jobba helg eller kväll! Ja jävlar man blir ju aldrig nöjd, nu är det färdiggnällt.
  Jonas är här ikväll, han har repat så han sover kvar hos mig och åker tillbaka till Charleswood i morgon bitti. Myskväll med andra ord.


Dagens dagens! Silver and gold med Detroit cobras. Romance!


Sådär då

Nu är maten handlad, badrummet städat och skor upplagda på tradera, så om du är en långbent storfot som jag (långbent behöver man ju iofs inte vara för det men det är ju inte så vanligt att vara 1.60 och ha storlek 41)  tycker jag du ska spana in dom. Det blev ett par haha. Jag kunde inte med att göra mig av med fler av mina pärlor just nu. Får ju mota bort den här materialistiska sidan lite försiktigt.
 
Nu ska jag nog rita lite, men först, dagens låt förstås! Idag blir det några gamla Seattle-rävar, ja de äldsta kan man faktiskt säga och jag tröttnar aldrig på dom. Den roliga videon som nån dansant kille gjort till är bara en bonus.
 
Mudhoney - You got it (keep it out of my face)


Hallå eller

Fan vad skönt det var att dimpa ner i soffan efter jobb och träning. Men här får jag ej bli sittandes för jag måste åka iväg och handla mat och sen när jag kommer hem ska jag städa badrummet och lägga upp lite skor på tradera också tror jag för det börjar bli trångt om saligheten här. Och så känns det löjligt att ha flera par skor som jag aldrig använt. Det där med att äga för ägandets skull är ju ett tråkigt kapitalistiskt tänkande som jag inte vill befatta mig med. Jag behåller de jag använder så får nån annan glad ärta som har användning för dem de andra.  Därmed inte sagt att det inte kommer ta emot att göra sig av med dom... Nä nu måste jag ut och fara igen, later!

Gloomy Sunday

Födelsedags-brunch för Jonas och Malin hos Pia idag. Trevligt, men jag var sjukt trött och lite gloomy som vanligt på söndagar. Fast ibland älskar jag söndagar, när jonas sover kvar till måndagen. Men nu var han tvungen att åka tillbaka till skit-karlskoga ikväll. Längtar tills vi har en superfin lägenhet  med kakelugn och trägolv. Ska kolla blocket lite nu.

Dagens låt blir inte helt otippat Gloomy Sunday med Billie Holiday. Jag älskar Billie Holiday.


Åh hej

Vad hände idag? Jo förstår du först försvann bara halva dagen så där som den gör ibland när man är ledig. kl 13 åkte jag till Stardust för att bli lite tatuerad. Jo tack det var väl som vanligt, gjorde ont och så. Men det var roligt att träffa Sonny och Lisa och Sanna som också var där och blev plågad. Och så blev jag ju så klart lite snyggare än när jag kom! BIlderna är kassa och gör verkligen inte kissen rättvisa men typ så här då (om det är nån som mot förmodan är lika efterbliven som jag när det gäller sånt här; klicka på bilderna för full storlek).

            Sonny gör mig illa men fin.      Lisa och Sanna
   

Nu har vi varit hos Jonas pappa Hasse och Agneta och käkat middag. Jag är rätt salongs men kände ändå inte för att gå ut att dricka öl. Vad tråkig jag har blivit!
  Åh gud varför bloggar jag nu, jag är jätteoinspirerad. Det här kan nog vinna nåt pris för tråkigast blogginlägg någonsin. Men jag kommer tillbaka.

Dagens låt måste vi förstås ändå ha! Eftersom jag idag fick reda på att Twopointeight återförenats, och för att den påminner mig om Lisa och roliga saker vi har gjort så blir det förstås Red Eye!



Go svennebanan

Tjaba! Jag kollar på ensam mamma söker, vilka jävla härliga svennebanan-killar det är med. Var finns dom? Såna träffar man ju aldrig på riktigt liksom. Jag är inte ett dugg sarkastisk nu alltså, snarare så att när jag ser en 25-årig rörmokare från Flen med ögonbrynspiercing, tribaltatuering och prilla under läppen som tycker att det vore drömmen att flytta ihop med en trebarnsmorsa från skövde och leva svenssonliv, så kan jag tycka att människor runtomkring mig (även jag själv) är jävligt ansträngda. Nu fanns ju inte exakt den här personen som jag beskrev med i programmet, det var bara en skön stereotyp jag målade upp. Men ni förstår vad jag menar. Man känner helt plötsligt att man har så jävla höga krav på livet.
  Funderar på om jag ska gå på kalas ikväll. Var lite sugen på att dressa upp och sminka mig och sånt faktiskt, men nu blev jag rätt svennebanan-inspirerad och känner mest för att äta chips och kolla på familjeunderhållning med min baby. Vill inte vara bakis och trött imorgon heller eftersom jag ska tatuera mig. Men nån tribal, det blir det tamejfan inte.

Dagens låt blir en riktig svennebanan-klassiker. Bandet alla svenskar lyssnar på oavsett ålder, klasstillhörighet, stil och smak. Jag talar förstås om Creedence Clearwater Revival. Detta gränsöverskridande fenomen. Bandet som bygger broar mellan människor. Fortunate Son gott folk, fred och kärlek!




Dagens låt

Dagens låt är den briljanta Cherry cola med Eagles of death metal.


Home Alone

Det blev ingen after work idag och lika bra var väl det, man ska nog inte dricka så mycket på vardagarna. Fast det är så sällan jag dricker mig full nu för tiden så då måste det väl va okej att ta ett glas ett par gånger i veckan? Jag uppskattar iaf mycket mer att ta ett par öl efter jobbet på ett lugnt ställe än att dricka tio öl på lördagen och gå på krogen. Det är bara roligt ibland. Väldigt ibland.
 Istället för att dricka öl började jag måla en pinuppa i akvarell (pennor och vatten, pallar inte akvarellfärger) men insåg snart att handgjort papper från skottland inte var lämpat för det. Ja ni ser ju själva hur bra det gick med huvudet. Pappret gick sönder. Kanske klistrar på ett annat papper där imorgon och gör ett huvud haha. Annars är jag jättenöjd med mig själv eftersom jag hade bestämt att jag skulle ta upp målandet igen denna vecka och så gjorde jag det! Blev jätteförvånad själv faktiskt.

            

Jag pratade med min pojkvän  Jonas förut och då sa han lite trumpet att jag inte har nämnt honom nån gång i bloggen. Jag sa att jag startade den i förrgår och har mest skrivit om vad jag gjort och så där och eftersom vi inte träffats sen i måndags så har han inte kommit upp så att säga. Men nu har jag en jättekul anledning att skriva om honom! Vid sidan av sitt band Ananda och Hard bread (som han började spela med nyligen) så ska han nu börja spela trummor i Dead man, vilket är sjukt kul eftersom dom enligt både mig och honom är örebros bästa band. Att dom dessutom är ett "riktigt" band som turnerar och släpper skivor är ju också så himla kul för det har Jonas väntat så länge på att få göra och jag är så himla glad för hans skull!
 (Kunde jag så skulle jag så där fiffigt länka till bandens myspace-sidor genom namnen men ni får fixa't själva om ni är intresserade)

Ledig

Jag är ledig hela dagen!  Göttma. Har promenerat, tränat, yogat, städat och nu får vi se om sonny ringer och säger att han vill tatuera mig, det vore ju kul. Sen ska jag nog ringa Rasberg och höra om han vill ta en after work (fast ingen av oss har jobbat idag, slackerstyle) . Ska du med eller?!
   Om ni undrar varför jag inte svarar på kommentarerna (jennsan och calle) så är det för att jag inte fattar hur man gör. Haha! Jag är för härlig. Nu ska vi se vad mer för spännande saker som händer idag.

Dagens låt

Får bli Gram Parsons med The return of the grevious angel bara för att han är bäst.


Bilden som egentligen skulle vara under texten. Jag säger ju att jag inte fattar nåt av det här. Nära till gråten nu.


Kärlek

Mycket kärlek idag! Gick och tränade efter jobbet och tyckte om mig själv. Skönt som omväxling till det brinnande självförakt som präglat senaste veckorna. Men nu är det bra igen, jag är på topp. Konstigt det där att det kan vara så olika...höga berg och djupa dalar. Men sån har jag alltid varit. 
 Efter träningen gick jag och fikade med min vän Scheriffen, vi gjorde lite lösa planer för nyår och kollade på folk. När vi hade räknat till 4 pers från mitt jobb började jag tycka att örebro var väldigt litet. I vanliga fall brukar jag hata det men idag tgjorde det inget. Åh gud vad jag älskar hösten, jag önskar att det var höst jämt, på riktigt! Brukar börja längta efter den i juli.
Ja så där härlig har jag varit idag, inte ett dugg cynisk! verkligen.

Men vafan.

Är det jag som är dum i huvudet eller tar det sjukt lång tid att ladda upp en bild på sig själv här? Gud jag är så efterbliven när det gäller datorer ( för ett ständigt krig mot samtlig teknik).  Jag känner mig gammal! typ som min morsa. Ett under att jag lyckades lägga in videos från youtube så där bara. Jaja jag är bra på andra saker, spilla till exempel, som Boman sa. Nu ska jag spela gitarr och kolla på skit på tv samtidigt, det kan jag för jag är tjej. Godnatt!

Nämen hej bloggen

Idag har jag jobbat sketna 4 ½ timmar. Var less efter 2. Funderar på att skaffa mig ett kul jobb istället, typ rockstjärna eller fotomodell. hahaha, jag jag säger då det. Efter jobbet var jag i alla fall och tog en öl (två alltså) med Matti, vi pratade om Idol och Katrin Zytomierska bl.a. Jag tycker att hon är råskön och fattar inte varför svenska folket är så skitnödiga och folk drabbas av moralpanik och får PK-feber för att hon säger att jesper "är lite väl bögig". Om det var ett humorprogram skulle ju folk bara garva. shit asså sa jag.  Ja, när jag och Persson hade avhandlat detta och några andra råviktiga ämnen åkte vi till ekershallen och gick omkring där lite salongs, köpte lite sköna prylar (frysta jordgubbar), sen åkte vi hem. Och nu sitter jag alltså här och bloggar. Förut idag funderade jag på varför jag startade bloggen, kunde nämligen inte komma på ett skit att skriva om, men nu tycker jag det är rätt skönt att bara häva ur sig lite skit liksom. Det är ju ändå rätt kul att skriva.
 
Och nu till nånting helt annat! Dagens låt! Idag blir det lite gammal jävla psychobilly med the meteors. Ashärlig 80-talsvideo.

The Gutter Twins - Idle Hands

Dagens låt får bli Idle Hands med Gutter twins. bara för att jag tycker att ni ska lyssna på den!

Jaha

Då var man bloggerska. Tur att man kan sån där HTML så man kan göra en fräsig sida. Nej det kan jag ju inte!  Men det är väl bara att sätta igång och försöka lära sig. Undrar vad jag ska ha för tema på min blogg. youtube-klipp på snoriga bebisar kanske. Nä nu får det räcka med bloggning för idag,  i morgon är en ny dag då ska jag jobba 4 ½ timma och sen ha afterwork med  Rasberg och Persson. Haha! Slackerstyle!

RSS 2.0